Seksuel Trivsel til salg

Aldrig har ”seksuel trivsel” været så promoveret som i disse år.
Aldrig har genvejen til at opnå dette “mål” været sat så massivt i udbud som nu (fik du kaffen galt i halsen?!?). Løsningerne kommer lige fra journalister, over private rådgivere og behandlere til institutionsledere og myndigheder.
ALLE forsøger at sælge opskriften på den seksuelle trivsel (undskyld, fik du kaffen galt i halsen igen!?!).

”Sælge” er ikke et pænt ord og slet ikke sat i forbindelse med et ønske om at skabe trivsel for et andet menneske (som om det ene udelukker det andet!?!), men uden undtagelse er enhver handling bygget op omkring et “skelet” af udbud og efterspørgsel. Alle har vi noget, vi forsøger solgt – også mig! 

Som selvstændig formidler af seksuel trivsel står jeg bestemt ikke tilbage for hverken at tale om emnet eller at ønske det ”løftet ud i lyset”. Så… jeg er glad!

Glad over at et emne, jeg gennem årtier kæmpede for at få ”ud af mørket”, nu mange steder anses for en selvfølge. Glad over at et emne, jeg tidligere skulle overbevise institutioner om fagligt at gøre plads til, nu synes at have fået sin helt naturlige plads.

Seksualitet og Handicap

Men… (ja, du forventede at den kom, ikke sandt?!?)… jeg synes samtidigt slagsiden er, når løsninger tilpasses, så de kan sættes ind i rammer og regneark. Når verden næsten kammer over af velmenende tips og tricks a´ la ”jeg ved, hvad du fejler og jeg har løsningen her”.  Når det det i vores engagerede ”fikser-kultur”, bliver mere interessant at sælge løsningen til at opnå seksuel trivsel – end at være nysgerrig på, hvordan den overhovedet vil se ud i modtagerens øje.

Præcis som ”en liter mælk” ikke bare er en liter mælk, men en uendelig række af muligheder, begrænsninger, ønsker og fravalg – ja, så kan noget så kompleks, så personligt, så uforsætligt som seksuel trivsel vel i grunden er, umuligt være et prædefineret produkt klar til salg for dem, der er klar til at købe!

Aaahr, jeg ved godt, at jeg sætter det på spidsen, men jeg tør godt. For det handler netop ikke om at pege fingre ad andre, men at gribe i egen barm; mit levebrød er at formidle (= sælge) viden om netop seksuel trivsel, så jeg står vel ærlig talt selv i skudlinjen!?!

Præcis derfor ligger det mig på sinde, at du forstår mit budskab i min undervisning om sundhed, sygdom & sekualitet;

♦ At jeg ikke vil tilbyde dig et quickfix og færdigdefinerede løsninger som ”ekspert i det seksuelle liv”.
♦ At jeg ikke vil love dig store forandringer med minimal indsats. Til gengæld lover jeg, at jeg vil være oprigtigt interesseret i at møde DIG og det stof DU er gjort af.
♦ At jeg vil tage udgangspunkt i den virkelighed du står i (såvel privat, som fagligt) og sammen med dig arbejde på at forstå og løse de udfordringer, der måtte stå i vejen for oplevelsen af seksuel trivsel!
♦Til syvende og sidst handler formidling af seksuel trivsel snarere om at bevidstgøre det indefra oplevede end det udefra definerede… 

 … Blot fordi der findes et pizzeria på “hvert et gadehjørne”, behøver du jo ikke købe pizza, hvis du hellere vil noget andet. Blot fordi normbaserede samtaler om sex, lyst & lir er blevet “hverdagskost”, behøver din seksuel trivsel målt mod dette ikke at være problematisk, om nogen måtte forsøge at sælge dig andet en anden overbevisning!

                                                               Kærlige hilsner fra Helle