Søges der en seksualvejleder med speciale i handicappedes sexliv

Leder I efter en grundig seksualvejleder, der beskæftiger sig med at fremme handicappedes muligheder for et sundt og aktivt sexliv?
Fordi I ved, at:

  • Sex er en vigtig del af alle mennesker liv. Uanset egen formåen
  • et utilfredsstillende sexliv skaber mange andre problemer
  • mennesker, der bliver mødt i deres seksuelle behov, trives generelt bedre, hvilket igen positivt påvirker omgivelserne

Eller med andre ord: I ved, at beboernes seksualitet – herunder et aktivt sexliv – kan være så vigtigt for dem, at det er jeres opgave at understøtte et velfungerende sexliv for de beboere, der ikke kan selv.

redigeret-intimate

Har du lyst til at lade dig inspirere af mit arbejde omkring emnet seksuel sundhed & trivsel?

Den seksualvejleder kan være mig.
De seneste 30 år har jeg arbejdet professionelt med seksualprodukter i en eller anden form.

  • I starten var mit primære fokus produkter i forhold til lyst og lidenskab, gennem ansættelse i et stort engros firma, Videogiganten, der leverede disse produkter til detail handelen
  • Efter jeg sideløbende uddannede mig til klinisk sexolog, blev mit fokus gradvist ændret til en anden målgruppe. Nemlig dertil hvor den seksuelle sundhed er udfordret grundet en diagnose

I kombination af at have en stor og bred produkt viden, samt min kliniske uddannelse så har jeg et professionelt udgangspunkt i at vide hvilke produkter der kan anbefales når kroppen driller.

Samtidig ved jeg hvor svært det kan være for sundhedspersonale og pædagoger at etablere de rette betingelser for at skabe et ”rum” for borgerens seksualitet, men heldigvis også hvor lidt der skal til at ændre situationen, når I ved, hvad I kan gøre.

Med justerede rutiner i dagligdagen, konkrete fysiske værktøjer og de rette seksualhjælpemidler kan det som regel også give selv svært handicappede mulighed for at udfolde deres seksualitet. Uanset om de er i et parforhold eller ej.

Mit fokus som Hjælpemiddelskonsulent er hvilke seksuelle hjælpemidler der kan være relevante,
når målet er at bidrage til den seksuelle trivsel hos borgeren.
Se her pris på mindre rådgivningspakke som kan tilkøbes efter en indledende samtale

Seksualvejledning afhjælper problemet

Handicappedes sexliv er ofte lige så tabuiseret, som det er komplekst. Og på uddannelserne til sundheds- og omsorgsbranchen fylder emnet stadig ikke ret meget. Samtidig er mange generelt blufærdige omkring emnet og oplever det enormt grænseoverskridende at tale om det.
Det være sig både personalet i mellem og i dialogen med borgeren, hvilket kan medvirke til et uheldigt dobbelttabu.

nr 2

Manglende viden kombineret med ønsket om at løse problemet gør, at valget ofte lander på en sexarbejder som eneste løsning. En løsning, som mange medarbejdere selv kan have det svært med, og som måske slet ikke er unødvendig.

Med udgangspunkt i mindsteindgrebsprincippet kan I heldigvis gøre meget andet, der givetvis vil være til gavn for borgerens seksuelle trivsel.

Selv svært handicappede kan have glæde af et seksualhjælpemiddel. Men det kræver særlig viden at vælge det rette – og måske få det justeret, så det bliver lettere at anvende.
Derfor ligger løsningen næppe i at finde et produkt i en traditionel sexshop. Fordi deres produkter og viden omkring disse sjældent er rettet mod mennesker der ikke samtidig er udfordret med en funktionsnedsættelse.

Som Hjælpemiddelkonsulent med speciale i at hjælpe såvel borger som personale i at udvælge det bedst mulige produkt i forhold til en given diagnose, har jeg i min webshop, HJMKshop, produkter der tilgodeser mange udfordringer, men jeg henviser bestemt også til produkter jeg ikke selv markedsfører. Fordi mit fokus altid skal være borgerens bedste! 

Som Hjælpemiddelskonsulent tager min formidling ikke bare udgangspunkt i produkt og diagnose, men også hvordan borgeren, pårørende og personalet kan agere i de rammer som rent praktisk er givet dem. Jeg tilbyder undervisning og er aktuel med et 4 timers kursus  “Det aktive sexliv i en krop, der drillerog kortere foredrag. 
Begge med fokus på general viden om hvordan vi sammen skaber det gode seksualliv for borgeren.

Ligeledes tilbyder jeg rådgivning, hvor der er behov for at gå ind i en specifik problemstilling på den enkelte institution.

Mange institutioner booker mig også til at komme på et besøg med min demokuffert til præsentation af nøje udvalgte hjælpemidlerne specifikt til deres målgruppe.
læs også: Skab jeres egen Demokuffert

Helle besidder en unik viden om seksuelle hjælpemidler. Jeg har i en årrække fulgt Helle Koldsø’s arbejde fra sidelinjen og er til stadighed imponeret over hendes ildhu og kreativitet. Hun har med årene samlet en unik viden om seksuelle hjælpemidler til mennesker ramt af sygdom, funktionsnedsættelse og handicap. Det er mit håb, at ikke mindst sundhedsprofessionelle vil gør brug af Helle Koldsø’s indsigt og kvalifikationer på dette væsentlige ( men hyppigt oversete) felt"
Christian Gravgaard
læge,ph.d., formand for Sex & Samfund

Jeg er klar til at vejlede og hjælpe dig, uanset om du henvender dig som privat person eller du er sundhedsfaglig.