"Uge Sex".


Efterhånden handler ”uge 6” i de flestes bevidsthed om at bruge kondom. Det virker oplagt at passe på sig selv og hinanden i forhold til uønsket graviditet og de mange seksuelt overførte sygdomme… og alligevel fravælger desværre alt for mange det i kampens hede. Hvorfor? En af grundene er, at det for mange synes besværligt at rulle et kondom korrekt på. Ganske vist kommer håndelaget med øvelsen, men når nu netop ikke det bliver øvet ?!?


Jeg mener afgjort, at vi som samfund skal skole såvel unge som ældre i at bruge kondom. Hellere en gang for meget end en gang for lidt og heldigvis gøres der et stort undervisningsarbejde i skolernes seksualundervisning, men hvorfor gøre det mere kompliceret (for begyndere) end det behøver at være?


Wingman kondomet er i min optik genialt; det er rullet op omkring en lille plasticspænde, der sørger for at kondomet ikke KAN rulles forkert på.
Med et let vrid fjernes spændet og voila´, kondomet sidder hvor det skal og det endda i et snuptag. Ingen pinlige scener med luft i reservoiret, vrangen udad og hvad der ellers så ofte opstår, når man er uerfaren, nervøs, liderlig eller måske slet og ret ikke har lys nok i rummet til at kontrollere sit forehavende.
Slut med argumentet om, at det er for besværligt!


Jeg ved ikke, hvordan det er med dig, men jeg husker min ungdom, hvor jeg pga. AIDS epidemien havde lært at synge ”Yummi Yummi” til de unge mænd. ”Altid huske, aldrig glemme, gummi ude, gummi hjemme”. Kort sagt, det var pludselig blevet moderne, at vi piger også havde et kondom i tasken, for hvis nu… der var bare lige det aber dabei, at når vi havde fumlet så længe med kondomet, at vi blev nødt til at kassere det, ja, så rettede vi jo ikke derefter på tøjet og gav os til at se tv. Nej, så tænkte vi hver gang; ”pokkers! Nå, det går nok den her ENE gang…”.


Vi ønskede at være ansvarsfulde, men liderligheden var ofte stærkere, hvis ikke angsten for at sige ”nej” midt i fornøjelighederne og som pige risikere titlen som ”narrefisse”.
Min pointe er, at vi kan have mange gode intentioner her i livet; ikke mindst omkring sex, men når det kondom, der er til rådighed, af den ene eller anden grund kasseres, så stiger risikoen for usikker sex markant. Det er i min optik bedre at det lykkes første gang, vel vidende at succes avler succes.


De færreste voksne siger til deres børn, at de ikke må bruge støttehjul på deres barnecykel – fordi en øvet cyklist kun cykler på to hjul – og alligevel slipper de små poder en skønne dag de ekstra hjul helt af sig selv og spurter selvsikkert afsted på to hjul.


Hvorfor i alverden støtter vi så ikke de unge drenge og piger i først og fremmest at blive fortrolige med overhovedet at bruge kondom, så kommer håndelaget og derved fornøjelsen ved at anvende det helt af sig selv.

Her kan du læse mere om Wingmann kondomet, se illustrative tegninger og videopræsentation.
God fornøjelse

Denne side bruger cookies. Helle Koldsø registrerer ikke brugers adfærd på hjemmesiden. Bestilling i shoppen medfører ingen konto oprettelse.
Accepter cookies fra denne hjemmeside.
Accepter